Retten er børnevenlig, hvis man sparer lidt på krydderierne, da der er 'skjulte' grøntsager i.
Den kan gøres klar i god tid, måske dagen før, og så mangler den bare at komme i ovnen.- 1-2 spsk olivenolie
- 250 g revne gulerødder
- 250 g fintsnittet spidskål
- 1 tsk revet muskatnød
- 400 g hakket oksekød
- 1 hakket rødløg
- 4 fed finthakket hvidløg
- Lidt stødt cayennepeber
- ½ tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt paprika
- 2 tsk tørret oregano
- 1 potte hakket persille
- 2 dl oksekødsbouillon
- Salt & friskkværnet peber
Opvarm olien i en gryde og sauter gulerødder og kål 4-5 min ad 3 omgange. Fordel urterne i et smurt ildfast fad og drys med muskatnød.
Kom evt. mere olie i gryden og brun kødet grundigt.
Tilsæt løg og hvidløg og steg 5 min under omrøring.
Tilsæt krydderierne, steg 2 min under omrøring og tag gryden fra varmen.
Vend persille i, smag til med salt og peber og fordel kødet over urterne. Bland det hele lidt rundt.
Hæld bouillon over og stil fadet i ovnen ved 190 grader ca. 40 min. Læg sølvpapir over, hvis kålen bliver for mørk.
Serveres med løse ris og f.eks. tomatsalat med basilikumcreme.
Link til opskrift : Tomatsalat med basilikumcreme
Link til opskrift : Tomatsalat med basilikumcreme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar