onsdag den 14. november 2018

Quinoa-paté med hytteost 4-6 pers.

Patéen er vegetarisk og kan snildt anvendes på en buffet, anrettet på en bund af babyspinat eller rucola.
Den kan også spises som en mættende frokostret.

  • 75 g quinoa
  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g løg i tern
  • 150 g groftrevet squash
  • 150 g grofthakket blomkål
  • 150 g gulerod i fine tern
  • 50-75 g rasp
  • 250 g hytteost
  • 3 sammenpiskede æg
  • Salt & friskkværnet peber

Skyl quinoaen i koldt vand.
Bring vandet i kog, tilsæt quinoaen og lad simre under låg 10 min.
Tag gryden fra varmen, vend saltet i og lad stå under låg 15 min.
Opvarm olien på en pande, sauter løg, squash og blomkål 5 min og vend dem i quinoaen.
Vend gulerod, rasp, ost og æg i og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere rasp, hvis farsen er for blød.
Kom bagepapir i en franskbrødsform, fordel farsen heri og stil formen i ovnen ved 180 grader ca. 45 min.

Serveres lun til aftensmad med en salat, f.eks. bønnesalat med soltørrede tomater, parmesan & græskarkerner, eller kold som en frokostret. 

Link til opskrift : Bønnesalat med soltørrede tomater, parmesan & græskarkerner

Ingen kommentarer: