Børnene vil elske at være med til at lave denne dejlige efterårsdessert. Hvis de også selv har samlet æblerne, vil de lave den igen og igen.
- 2 spsk rørsukker
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- Korn fra ½ vaniljestang
- 700 g madæbler i både, f.eks. belle de booskop
- 150 g havregryn
- 100 g hvedemel
- 35 g hakkede hasselnødder
- 75 g rørsukker
- 1 tsk stødt kanel
- Korn fra ½ vaniljestang
- 150 g blødt smør
Bland sukker med kanel, kardemomme og vaniljekorn. Vend æblerne rundt i sukkerblandingen og fordel dem i et smurt ildfast fad.
Bland havregryn med mel, nødder, sukker, kanel og vaniljekorn. Bland smørret i og smuldr det hele sammen med fingrene til en smuldredej.
Drys dejen over æblerne i store og små krummer og stil fadet i ovnen ved 190 grader ca. 35 min.
En rigtig skøn og fyldig æbledessert, som serveres lun med flødeskum, creme fraiche eller softice.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar