onsdag den 14. november 2018

Ovnbagte æbler med havregrynslåg 6 pers.

Børnene vil elske at være med til at lave denne dejlige efterårsdessert. Hvis de også selv har samlet æblerne, vil de lave den igen og igen.

  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • 700 g madæbler i både, f.eks. belle de booskop
  • 150 g havregryn
  • 100 g hvedemel
  • 35 g hakkede hasselnødder
  • 75 g rørsukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • 150 g blødt smør

Bland sukker med kanel, kardemomme og vaniljekorn. Vend æblerne rundt i sukkerblandingen og fordel dem i et smurt ildfast fad.
Bland havregryn med mel, nødder, sukker, kanel og vaniljekorn. Bland smørret i og smuldr det hele sammen med fingrene til en smuldredej.
Drys dejen over æblerne i store og små krummer og stil fadet i ovnen ved 190 grader ca. 35 min.

En rigtig skøn  og fyldig æbledessert, som serveres lun med flødeskum, creme fraiche eller softice.

Ingen kommentarer: