lørdag den 10. november 2018

Nøddepostej 6 pers.

Postejen kan laves dagen før, den bliver endnu bedre af at stå og hvile på køl til næste dag.
Det gør den velegnet til gæstemad, f.eks. på en buffet.
Hvis den skal lunes, så kom den i vandbad, dæk til med sølvpapir, stil den i ovnen ved 170 grader ca. 15 min, sluk for ovnen og lad stå i ovnen 15 min.
Kolde skiver smager godt i madpakken.

  • 25 g smør
  • 2 hakkede løg
  • 250 g hakkede champignons
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 125 g grofthakkede hasselnødder
  • 1 dl rasp
  • 2 sammenpiskede æg
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g revet emmentalerost
  • 2 spsk hakket persille
  • 1 tsk tørret timian
  • Salt & friskkværnet peber

Sauter løgene i smør til de er klare. Tilsæt champignon og salt og steg, til alt væden er fordampet. Lad køle af.
Bland gulerødder med nødder, rasp, æg, fløde, ost, persille, timian og løgblandingen. Smag til med salt og peber.
Kom blandingen i en smurt form, stil den i ovnen ved 200 grader ca. 40 min, tag den ud og lad hvile 20 min.

Postejen kan spises kold som en frokostret, eller lun som en middagsret med brød og salat, f.eks. grønkålssalat med æbler, tranebær & valnødder.

Link til opskrift : Grønkålssalat med æbler, tranebær & valnødder

Ingen kommentarer: