onsdag den 12. september 2018

Grønkålssalat med æbler, tranebær & valnødder 4 pers.

  • 1 spsk andefedt ( kan erstattes med olivenolie )
  • 1 finthakket løg
  • 300 g perlespelt
  • 5 dl æblemost
  • Salt & friskkværnet peber
  • 300 g snittet grønkål
  • 2 æbler
  • 50 g tørrede tranebær
  • 25 g valnødder

  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 dl olivenolie
  • Salt & friskkværnet peber

Smelt andefedtet og svits løget heri under omrøring 2-3 min.
Skyl spelten i lunkent vand, tilsæt den til løget og rør rundt. Tilsæt æblemost og lad simre 20 min under låg. Smag til med salt og peber og lad køle af.
Vend forsigtigt salaten sammen.

Pisk en dressing af dijonsennep, sennep, eddike, honning og olie og smag til med salt og peber.
Vend forsigtigt dressingen i salaten lige før servering.

En delikat efterårssalat, perfekt til vildt og mørkt kød. Prøv den sammen med langtidsstegt lam med løg & urter

Ingen kommentarer: