onsdag den 13. november 2019

Spinattærte med feta 10 skiver

Tærten kan spises som en frokostret eller som tilbehør på aftensbordet. Den er vegetarisk, svampet og lækker.

  • 1 tærtedej
  • 400 g hakket spinat fra frost
  • 3 æg
  • 2 spsk piskefløde
  • 100 g smøreost med hvidløg og urter
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • Groft salt og hvid peber
  • 50 g edamamabønner uden bælg
  • 25 g smuldret feta

Beklæd en smurt tærteform med tærtedej, prik den med en gaffel og stil på køl 15 min.
Læg et stykke alufolie i formen, fyld op med groft salt eller tørrede kikærter og stil tærtebunden i ovnen ved 200 grader 15 min. Fjern folie og salt og lad køle af.
Lad spinaten tø op i en gryde ved jævn varme under låg.
Pisk æg med fløde og ost og vend spinaten i.
Rist kernerne på en tør pande, til de er let brune og begynder at dufte. Vend dem i ostemassen og smag til med salt og peber.
Vend bønnerne i ostemassen, fordel den på den forbagte tærtebund og drys med feta.
Stil tærten i ovnen ved 200 grader ca. 20 min.

Tærten serveres varm eller lun, evt. dryppet med grøn pesto og lidt mere feta

Ingen kommentarer: