søndag den 6. oktober 2019

Fennikelsalat med æble & blomkål 6 pers.

Salaten er sprød og delikat, med noter af lakrids. Den er især god til fisk. Jeg udviklede den til vores månedlige Fællesspisning, som tilbehør til dampet ørred.


  • 1 æble, gerne Ingrid Marie, i tynde både
  • Saft fra ½ citron
  • 2 fennikel i tynde skiver
  • ½ blomkål i tynde skiver
  • ½ bdt radiser i små tern
  • 100 g rucola
  • 4 spsk citronolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1-2 tsk flydende honning
  • Salt & hvid peber

Vend æblerne i citronsaften, tilsæt koldt vand så det dækker og stil på køl.
Vend fennikel med blomkål, radiser og rucola.
Pisk en dressing af olie og eddike og smag til med honning, salt og peber.
Dryp dressingen over salaten lige inden servering og pynt med æblerne

Ingen kommentarer: