Man kan lave mørdejen selv, eller købe en god mørdej, som så bare skal rulles ud.
Jeg laver som regel dobbeltportion af dejen og gemmer så halvdelen i fryseren. Den kan bruges til de fleste desserttærter. Hvis man kommer den i plastpose og trykker den helt flad, er den nemmere at rulle ud efter optøning.
- 250 g hvedemel
- 70 g flormelis
- 2 æggeblommer
- 2 spsk koldt vand
- 150 g koldt smør i tern
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 200 g rørsukker
- Revet skal fra 2 usprøjtede limefrugter
- 1 dl limesaft
- 2 dl piskefløde
- 125 g kokosmel
- 2 æggehvider
- 100 g rørsukker
- 1 mango i tern
- Limesaft
- Rørsukker
Kom mel, flormelis, æggeblommer og vand i en foodprocessor, tilsæt smørtern og kør ved højeste hastighed 30 sekunder. Tag dejen ud på et meldrysset bord og saml dejen med hænderne. Læg på køl min. 2 timer eller natten over.
Rul dejen ud og beklæd en velsmurt tærteform ( 28 cm ). Prik dejen med en gaffel og stil på køl 15 min.
Dæk dejen med bagepapir, fyld op med tørrede bønner eller kikærter og stil tærtebunden i ovnen ved 200 grader 20 min. Fjern bagepapir og bønner og lad køle af.
Pisk æg og æggeblommer med sukker og limeskal 5 min.
Tilsæt limesaft og piskefløde og pisk sammen.
Vend kokosmel i og fordel fyldet i tærtebunden. Stil tærten i ovnen ved 170 grader ca. 35 min og lad køle af.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker lidt efter lidt. Fordel marengsen over tærten, helt ud til kanten, og stil tærten i ovnen ved 190 grader 15 min
Blend mango og smag til med limesaft og sukker.
Servér desserttærten lun eller kold med mangopuréen i en smuk skål ved siden af.
Tærten kan også bruges som en del af en dessertbuffet, eller til søndagskaffen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar