fredag den 14. september 2018

Persille-hvidløgsbrød



  • 25 g gær
  • 2 dl håndvarmt vand
  • 2 tsk sukker
  • 60 g smeltet smør
  • 2 spsk yoghurt naturel
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ bdt hakket persille
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 375-425 g hvedemel
  • Mælk til pensling

Smuldr gæren og rør den ud i vandet, tilsæt sukker og lad stå 15 min.
Tilsæt smør, yoghurt, salt, persille, hvidløg og det meste af melet og ælt en blød og smidig dej, tilsæt evt. mere mel.
Lad hæve 1 time.
Slå dejen ned, tilsæt evt. mere mel og form 4 lange brød.
Lad hæve 45 min.
Rids brødene, pensl med mælk og stil dem i ovnen ved 200 grader 8-10 min.

Brødene plejer jeg at servere til gullaschsuppe og andre simreretter

Ingen kommentarer: