fredag den 14. september 2018

Krydret græskarsuppe med kokosmælk 6 pers.

  • 600 g hokkaido-græskar i store tern
  • 3 gulerødder i store tern
  • 1 cantaloup-melon i store tern
  • 2 løg i både
  • 1 rødløg i både
  • 4 fed hvidløg i halve
  • 3 spsk hakket ingefær
  • 1 rød chili uden kerner
  • Timian fra 10 kviste
  • 2 l grøntsagsbouillon
  • 4 dl kokosmælk
  • Salt & friskkværnet peber
  • Limesaft
  • Evt. hakkede krydderurter

Bring græskar, gulerødder, melon, løg, rødløg, hvidløg, ingefær, chili, timian og bouillon i kog og lad simre under låg 1 time.
Blend suppen og kom den tilbage i gryden.
Tilsæt kokosmælk, kog suppen igennem og smag til med salt, peber og limesaft.
Drys evt. med krydderurter lige inden servering eller server krydderurterne i en skål ved siden af.

Suppen er vegansk. Bouillonen kan dog erstattes med hønsebouillon, hvis man vil have en mere fyldig suppe.

Serveres med persille-hvidløgsbrød

Ingen kommentarer: