fredag den 14. september 2018

Gullaschsuppe 8 pers.



  • Olie til stegning
  • 1200 g oksekød i tern eller strimler ( tykkam, bov eller spidsbryst )
  • 3 hakkede løg
  • 6 fed hakkede hvidløg
  • 1 hakket gul chili
  • 2 spsk sød paprika
  • 3 tsk røget paprika
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 70 g tomatkoncentrat
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 l vand
  • 2 oksebouillontern
  • 4-5 laurbærblade
  • 3 røde peberfrugter i tern
  • 3 gulerødder i tern
  • 800 g kartofler i tern
  • Salt & friskkværnet peber
  • Friskhakket persille

Opvarm olie i en stor stegegryde og brun kødet grundigt ad flere omgange, tag det op med en hulske og stil det til side.
Svits derefter løg, hvidløg og chili under omrøring, tilsæt evt. mere olie.
Tilsæt paprika, røget paprika, spidskommen, tomatkoncentrat, flåede tomater, vand, bouillontern og laurbærblade og lad koge 5 min.
Tilsæt kødet og lad simre under låg 2 timer.
Tilsæt peberfrugt, gulerødder og kartofler og lad simre under låg 1 time.
Smag til med salt og peber og evt. mere paprika.
Drys med persille lige inden servering, eller server persillen i en skål ved siden af.

En dejligt krydret vintersuppe, som bør serveres rygende varm med en klat creme fariche og et godt brød, f.eks. persille-hvidløgsbrød.
Den er så fyldig, at den kan serveres som en hovedret.

Suppen bliver kun bedre af at stå natten over, så den kan med fordel laves dagen før

Ingen kommentarer: