onsdag den 12. september 2018

Langtidsstegt lam med løg & urter 6 pers.


  • 3 løg i store både
  • 3 rødløg i grove både
  • 5 skalotteløg i halve eller kvarte
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lammekølle
  • Timian fra 10 kviste
  • Rosmarin fra 5 kviste
  • Groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 5 dl øl
  • 3 dl æblemost
  • Evt. vand eller mere æblemost

Kom løgene i et ildfast fad, rids køllen og læg den ovenpå. Gnid køllen med timian, rosmarin, salt og peber.
Kom øl og æblemost ved og stil fadet i ovnen ved 140 grader 3½-4 timer. Overhæld jævnligt kødet med væsken fra fadet.
Tag fadet ud af ovnen, når kødet falder fra benet og lad kødet hvile 20 min, inden du skærer det ud. 

Serveres med grønkålssalat og mørkt madbrød.

En fyldig vinterret pakket med smag, som også pynter på en buffet

Ingen kommentarer: