- 2½ dl porter eller mørkt øl
- 1 spsk honning
- 25 g gær
- 2 dl rugmel
- 1 tsk groft salt
- 1½ spsk rapsolie
- 475-525 g hvedemel
Lun øllet i en lille gryde, til det er lillefingervarmt og rør honningen ud heri.
Smuldr gæren i et fad, tilsæt ølblandingen, rør det sammen og lad stå 20 min.
Tilsæt rugmel, salt, olie og det meste af melet og ælt en smidig dej, tilsæt evt. mere mel.
Lad hæve 2 timer.
Slå dejen ned, tilsæt evt. mere mel og form 3 aflange brød.
Lad hæve 1 time.
Pensl brødene med øl og stil dem i ovnen ved 220 grader 12-15 min.
Lad køle af på en rist.
Brødene er perfekte til ost og marmelade, men kan også spises til hovedretter, f.eks. langtidsstegt lam med løg & urter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar