- 750 g blommer i halve ( gerne fra frost )
- 1 spsk vand
- Korn fra ½ vaniljestang
- 150 g sukker
- Evt. ½ spsk kartoffelmel udrørt i lidt koldt vand
- 2 past. æggeblommer
- 1 spsk maizena
- 2 spsk sukker
- 2½ dl mælk
- Korn fra 1 vaniljestang
- 12 makroner
- 2 dl piskefløde
- 50 g grofthakkede hasselnødder
Bring blommer og vand i kog, tilsæt vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukker og lad koge 10 min uden låg.
Tag gryden fra varmen, fjern vaniljestangen og tilsæt evt. kartoffelmel under omrøring til en passende konsistens.
Lad køle helt af.
Pisk æggeblommerne grundigt med maizena og sukker.
Bring mælk, vaniljekorn og den tomme vaniljestang til kogepunktet, må ikke koge!
Fjern vaniljestangen og pisk mælken i æggeblandingen.
Hæld mælken tilbage i gryden, indstil på middelvarme og pisk indtil cremen tykner, må ikke koge.
Tag gryden fra varmen, pisk 5 min og stil cremen på køl.
Knus makronerne groft og fordel dem i bunden af en glasskål. Fordel blommer og creme ovenpå i pæne lag, afslut med blommer.
Pisk fløden til skum, fordel den ovenpå og drys med nødder.
En lidt gammeldags dessert, men det gør den ikke ringere! Triflien kan nydes som dessert eller til eftermiddagskaffen. Den smager skønt af barndomsminder
Ingen kommentarer:
Send en kommentar