- 25 g gær
- 3 dl håndvarmt vand
- 1 spsk flydende honning
- 250 g revet græskar
- 1½ tsk groft salt
- 30 g ristede græskarkerner
- 75 g speltflager
- 150 g durummel
- 350-400 g hvedemel
- Mælk til pensling
- Græskarkerner til pynt
Smuldr gæren i vandet, tilsæt honning, rør det sammen og lad stå 20 min.
Tilsæt græskar, salt, kerner, speltflager, durummel og det meste af melet og ælt en glat og smidig dej, tilsæt evt. mere mel.
Lad hæve 1 time.
Slå dejen ned, tilsæt evt. mere mel og form et rundt, fladt brød.
Lad hæve på bagepladen 45 min.
Pensl med mælk, pynt med kerner og stil brødet i ovnen ved 220 grader ca. 20 min.
Lad køle af på en rist.
En god måde at få anvendt græskar på. Jeg serverer brødet til fisk og skaldyr, og nogle gange til vegetarretter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar