mandag den 17. september 2018

Florlet græskarkage med mascarpone-glasur 24 skiver

  • 6 æg
  • 450 g sukker
  • 2½ dl rapsolie
  • 420 g revet græskar
  • 300 g hvedemel
  • 1½ tsk natron
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt muskat
  • 1½ tsk stødt kanel
  • ½ stk salt

  • 270 g flødeost naturel
  • 270 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 40 g blødt smør
  • 200 g mascarpone
  • Revet usprøjtet citronskal

Pisk æg og sukker grundigt 10 min.
Vend olie og græskar i.
Bland mel med natron, bagepulver, muskat, kanel og salt og vend det forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i en smurt bradepande og stil den i ovnen ved 180 grader 35 min.
Prøv med en strikkepind, om kagen er bagt. Hvis der hænger dej ved strikkepinden, så bag den 5 min mere. Lad køle helt af.

Rør en glasur af flødeost, flormelis, vanilje, smør og mascarpone, fordel den over kagen og pynt med citronskal.

Kagen er let og luftig og egner sig fint som dessertkage

Ingen kommentarer: