mandag den 17. september 2018

Appelsinmuffins med marcipan 12-14 stk

  • 2 æg
  • 140 g sukker
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 100 g smeltet smør
  • Revet skal fra 2 usprøjtede appelsiner
  • Saft fra 1 appelsin
  • 150 g yoghurt naturel
  • 200 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 100 g grofthakket hvid chokolade
  • 100 g revet marcipan

  • Saft fra ½ appelsin

  • 175 g flormelis
  • Saft fra ½-1 appelsin
  • Kokosflager

Pisk æg med sukker og vaniljekorn 10 min.
Tilsæt smør, appelsinskal, appelsinsaft og yoghurt og vend dejen sammen.
Bland mel med bagepulver og salt og vend det i dejen.
Tilsæt chokolade og marcipan, vend dejen sammen og fordel den i muffinsforme, fyld kun halvt op.
Stil kagerne i ovnen ved 160 grader 15-20 min. Prøv med en strikkepind, om der hænger dej ved. Hvis ikke, er kagerne færdigbagt.

Prik kagerne med strikkepinden, hæld appelsinsaft over og lad køle helt af.
Rør en tyk glasur af flormelis og appelsinsaft, fordel den på kagerne og pynt med kokosflager.

En lækker lille muffin til te eller kaffe eller til at tage med på farten.

De gør sig også godt på en dessertbuffet

Ingen kommentarer: