mandag den 17. september 2018

Baklava fra Syrien 6-8 pers.

  • 120 g rørsukker
  • 60 g vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 200 g hakkede pistacienødder
  • 150 g rørsukker
  • 1 rulle butterdej

  • Flormelis og hakkede pistacienødder

Kog en sirup af sukker og vand, tilsæt citronsaft og lad køle af.
Bland nødder med sukker.
Rul dejen ud, så den bliver lidt tyndere og prik den med en gaffel overalt.
Fordel nødderne på dejen og rul den til en roulade på den lange led.
Kom den på en bageplade og stil den i ovnen ved 200 grader 20 min.
Hæld siruppen over og lad stå 30-45 min, til siruppen er trængt ind.

Drys med flormelis og nødder og skær den i skiver ved bordet.

Måske verdens nemmeste dessert... Og så smager den pragtfuldt!

Ingen kommentarer: