torsdag den 5. april 2018

Glutenfri abrikoskage med kanel-creme

  • 225 g tørrede abrikoser
  • 1 kanelstang
  • 5 kryddernelliker
  • 5 kardemommekapsler
  • Skal fra 2 usprøjtede citroner
  • Saft fra 2 citroner
  • 1½ dl vand

  • 6 æggeblommer
  • 125 g rørsukker
  • 50 g brun farin
  • 125 g finthakkede mandler
  • 6 æggehvider

  • 200 g creme fraiche 9 %
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • ½ tsk stødt kanel
  • 2 spsk flydende honning

Kog abrikoser, kanelstang, nelliker, kardemomme, citronskal, citronsaft og vand 20 min, eller til al væden er optaget.
Fjern de hele krydderier, blend til en ensartet masse og lad køle af.

Pisk æggeblommerne med de 2 slags sukker til en lys og cremet masse.
Vend mandlerne i og vend derefter abrikosblandingen i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i, gerne ad 3 omgange.
Fordel dejen i en smurt springform og stil den i ovnen ved 160 grader 45-50 min, læg sølvpapir over, hvis den begynder at blive mørk.

Bland creme fraiche med yoghurt, kanel og honning og servér cremen til den afkølede kage.

En dejlig nordafrikansk-inspireret kage, som også kan spises som dessert

Ingen kommentarer: