onsdag den 19. juli 2017

Klassisk spansk landbrød


  • 15 g gær
  • 3 dl håndvarmt vand
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 150 g rugmel
  • 300-325 g hvedemel

Udrør gæren i vandet, tilsæt sukker og lad stå 10 min.
Tilsæt salt, olie, rugmel, det meste af hvedemelet og ælt en smidig dej, tilsæt evt. mere mel.
Form et rundt, fladt brød, ca. 5 cm højt. Læg det på bagepapir, dæk det med et fugtigt viskestykke, stil det lunt og lad hæve 5 timer.
Drys brødet med mel og stil det i ovnen ved 220 grader 20-25 min.
Lad afkøle på en bagerist.

Rustikt og smagfuldt brød. Prøv det til spanske retter, f.eks gazpacho

Ingen kommentarer: