onsdag den 24. maj 2017

Gazpacho fra Andalusien 4 pers.



  • 75 g afskorpet hvidt brød i tern
  • 500 g solmodne tomater
  • 1½ agurk
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ grøn peberfrugt
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • Vand efter behov
  • 2-3 spsk sherryeddike
  • Salt & peber

  • 2 tomater
  • ½ agurk
  • ½ grøn peberfrugt
  • Basilikumblade

Udblød brødet i lidt vand.
Flå tomaterne, fjern kernerne og skær dem i tern.
Skræl agurkerne, fjern kernerne og skær dem i tern.
Fjern kerner og stilk på peberfrugterne og skær dem i tern.
Pil hvidløgene.
Blend det udblødte brød, tomater, agurk, peberfrugter, hvidløg og olie, tilsæt vand efter behov.
Smag til med sherryeddike, salt og peber.
Fordel suppen i portionsglas og stil på køl min. 30 min.

Flå tomaterne, fjern kernerne og skær dem i fine tern.
Skær agurken i fine tern.
Skær peberfrugten i fine tern.
Bland tomat, agurk og peberfrugt og top det op på suppen.
Pynt med basilikumblade.

Opskriften stammer fra Andalusien.
En skøn suppe til en varm sommerdag. og ja, den skal spises iskold, gerne med brødcroutoner til eller klassisk spansk landbrød

Ingen kommentarer: