mandag den 22. maj 2017

Indbagt laks med nudelsalat 4 pers.

  • 500 g spinatblade
  • 3 spsk smør
  • 1 fed knust hvidløg
  • Salt, peber, revet muskat
  • 4 plader butterdej fra frost
  • 600 g fersk laks
  • Groft salt
  • ½ sammenpisket æg

  • 125 g ægnudler
  • 200 g grønne bønner
  • ½ spsk sesamolie
  • 1½ spsk citronsaft
  • Salt, peber
  • ½ gul peberfrugt i fine tern
  • ½ rød peberfrugt i fine tern
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 tsk honning

Damp spinaten i lidt vand til den falder sammen, dræn den og lad køle af. Vrid spinaten fri for det sidste vand med hænderne.
Smelt smørret, tilsæt spinat og hvidløg og smag til med salt, peber og muskat.
Rul butterdejen ud til en plade 30 x 40 cm, fordel laksen og drys med lidt salt.
Fordel spinaten ovenpå og pak dejen omkring, sørg for at lukke enderne godt.
Læg pakken i en bradepande med den overlappende side nedad og pensl med æg.
Klip nogle huller i dejen, så dampen kan komme ud.
Bages ved 200 grader ca. 25 min

Kog nudlerne 3 min i letsaltet vand, dræn dem i en sigte, overbrus med iskoldt vand og lad dryppe godt af.
Kog bønnerne 4 min i letsaltet vand, dræn dem i et dørslag, overbrus med iskoldt vand og lad dryppe godt af.
Pisk en dressing af olie og citronsaft og smag til med salt og peber.
Vend nudler, bønner og peberfrugt sammen med dressingen.
Rist græskarkernerne på en tør pande 3 min, tilsæt honning og lad bruse op. Fordel kernerne på bagepapir og lad køle af.
Drys med kernerne lige inden servering.

Dejlig sommerret. Laksen kan også serveres med nye aspargeskartofler og creme fraiche rørt med sennep, salt og peber

Ingen kommentarer: