søndag den 26. marts 2017

Sprød jordskokkesalat med tranebær 6-8 pers.

  • 500 g vaskede og skrubbede jordskokker
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk vand
  • ½ tsk groft salt
  • 4 hakkede skalotteløg
  • 2 skyllede hjertesalater

  • ½ tsk dijonsennep
  • Saft fra ½ citron
  • 1 tsk æblecidereddike
  • ½ spsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt & peber
  • 50 g tørrede tranebær

  • Bredbladet persille til pynt

Skær jordskokkerne i meget tynde skiver, evt. på mandolinjern og læg dem i en skål.
Pisk eddike med vand og salt, vend det i jordskokkerne og lad stå i 30 min. Kom jordskokkerne i et dørslag og lad dryppe godt af.
Vend de hakkede løg i.
Riv salaten i grove stykker med fingrene og anret dem på et fad med jordskokkerne.

Pisk en dressing af sennep, citronsaft, eddike, honning og olie og smag til med salt  og peber, og evt. mere honning.
Vend forsigtigt dressing og tranebær i salaten.

Pynt med persille og servér straks.

Salaten er mild og passer især godt til fisk og kylling

Ingen kommentarer: