- 3 æg
- 175 g rørsukker
- 50 g hvedemel
- 50 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g hakkede nødder ( valnødder, hasselnødder, mandler eller en blanding )
- 450 g friske hindbær ( ikke fra frost )
- 90 g sukker
- 2 dl piskefløde
- 2 dl creme fraiche 18%
- 1 spsk flormelis
- Korn fra 1 vaniljestang
- Glasur af 1 spsk kogende vand, 1 spsk kakao og 180 g flormelis
- Revet chokolade eller frysetørret hindbær
- Flødeskum af 1½ dl piskefløde
- Friske hindbær
Pisk æggene grundigt med rørsukker. Bland hvedemel med kartoffelmel, bagepulver og hakkede nødder, vend dejen sammen og fordel den i en smurt springform.
Bages ved 175 grader i 45 min, afkøles og deles i 3 bunde.
Bland hindbær med sukker og lad stå 30 min.
Pisk fløden til skum. Rør creme fraiche med flormelis og vaniljekorn og vend flødeskummet i. Vend hindbærrene i.
Læg den ene bund på et lagkagefad, fordel halvdelen af cremen, læg en bund på, fordel resten af cremen og læg den sidste bund på. Film kagen og lad stå på køl til næste dag.
Fordel glasur på kagen, drys revet chokolade eller frysetørret hindbær over og pynt siderne med flødeskum, brug sprøjtepose. Pynt med hindbær.
Prøv denne lagkage, den er yderst delikat
Prøv denne lagkage, den er yderst delikat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar