onsdag den 29. juni 2016

Koldskål med jordbær & havrecrunch 4 pers.

  • 50 g honning
  • 50 g havregryn

  • 2 past. æggeblommer
  • 125 g sukker
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 250 g hakkede jordbær
  • Revet skal fra 1 usprøjtet citron
  • Saft fra 1 citron
  • 1 spsk hakket mynte
  • 5 dl ymer
  • 5 dl kærnemælk

  • 250 g jordbær i halve
  • Mynteblade til pynt



Smelt honningen på en tør pande, tilsæt havregryn og rist dem gyldne under omrøring. Lad køle af på bagepapir.

Pisk æggeblommer grundigt med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
Pisk de hakkede jordbær, citronskal, citronsaft og mynte i.
Vend ymer og kærnemælk i og stil på køl indtil servering.

Fordel de halve jordbær i 4 dybe tallerkener, hæld koldskål over, drys med crunch og pynt med mynteblade.

Smuk og enkel dessert med en skøn smag af sommer

Ingen kommentarer: