- 600 g torskefilet uden skind
- 1½ tsk groft salt
- 1 spsk olivenolie
- 1 hakket løg
- 2 fed finthakket hvidløg
- 400 g optøet spinat
- 1 tsk salt
- Peber
- 2 dl vand
- 3 spsk smør
- 3 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 100 g revet ost
- ½ tsk revet muskatnød
- ½ tsk salt
- Hvid peber
- Forkogte lasagneplader
- 4 store tomater i skiver
- 50 g revet ost
Drys fisken med salt på begge sider, læg den i et fad og lad stå 30 min.
Opvarm olien i en gryde og sautér løg og hvidløg til de er klare.
Tilsæt spinat, salt, peber og vand, lad simre uden låg 5 min, hæld det i dørslag og lad dryppe godt af.
Smelt smørret, pisk mel i og spæd med mælken under piskning.
Kog saucen godt igennem, tag den fra varmen, pisk osten i og smag til med muskatnød, salt og peber.
Skyl saltet af fisken, dup den tør og skær den i strimler.
Læg fisk, spinatblanding, lasagneplader og ostesauce lagvist i et smurt ildfast fad, gentag og slut af med tomatskiver på toppen. Drys osten over.
Stil fadet i ovnen ved 200 grader ca. 35 min.
Serveres f.eks. med tomatsalat m. basilikumcreme og et godt brød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar