onsdag den 29. juni 2016

Torskelasagne med spinat & tomat 4 pers.

  • 600 g torskefilet uden skind
  • 1½ tsk groft salt

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 400 g optøet spinat
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 2 dl vand

  • 3 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 100 g revet ost
  • ½ tsk revet muskatnød
  • ½ tsk salt
  • Hvid peber

  • Forkogte lasagneplader
  • 4 store tomater i skiver
  • 50 g revet ost



Drys fisken med salt på begge sider, læg den i et fad og lad stå 30 min.

Opvarm olien i en gryde og sautér løg og hvidløg til de er klare.
Tilsæt spinat, salt, peber og vand, lad simre uden låg 5 min, hæld det i dørslag og lad dryppe godt af.

Smelt smørret, pisk mel i og spæd med mælken under piskning.
Kog saucen godt igennem, tag den fra varmen, pisk osten i og smag til med muskatnød, salt og peber.

Skyl saltet af fisken, dup den tør og skær den i strimler.
Læg fisk, spinatblanding, lasagneplader og ostesauce lagvist i et smurt ildfast fad, gentag og slut af med tomatskiver på toppen. Drys osten over.
Stil fadet i ovnen ved 200 grader ca. 35 min.

Serveres f.eks. med tomatsalat m. basilikumcreme og et godt brød



Ingen kommentarer: