- 4 portobellosvampe
- 1 spsk groft salt
- 2 bøftomater
- 1 spsk olivenolie
- 1 lille rødløg i tern
- 1 fed finthakket hvidløg
- ½ tsk røget paprika
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 spsk hakket oregano ( eller 1 tsk tørret )
- 2 spsk soltørrede tomater i tern
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- Evt. rørsukker
Børst svampene rene og fjern stokkene, gem dem til fyldet.
Læg svampene på et fad med lamellerne opad, drys saltet over og lad stå 1 time.
Skær et kryds i tomaterne, læg dem i en skål, hæld kogende vand over og lad stå 2 min. Hæld vandet fra tomaterne, kom dem i isvand, fjern skindet og skær dem i store tern.
Kom olie i en gryde og lad tomater, løg, hvidløg, paprika, eddike og oregano simre uden låg 5 min, tilsæt evt. lidt vand.
Tilsæt soltørrede tomater, lad simre 5 min og smag til med salt, peber og evt. sukker.
Hæld vandet fra svampene, dup dem tørre og stil dem på en bageplade.
Fyld svampene og bag dem i ovnen ved 200 grader ca, 10 min.
Svampene kan grilles. De er gode som tilbehør til grillretter eller som en vegansk forret
Ingen kommentarer:
Send en kommentar