søndag den 19. juni 2016

Portobellosvampe med tomatfyld 4 pers.

  • 4 portobellosvampe
  • 1 spsk groft salt
  • 2 bøftomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille rødløg i tern
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 spsk hakket oregano ( eller 1 tsk tørret )
  • 2 spsk soltørrede tomater i tern
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. rørsukker



Børst svampene rene og fjern stokkene, gem dem til fyldet.
Læg svampene på et fad med lamellerne opad, drys saltet over og lad stå 1 time.
Skær et kryds i tomaterne, læg dem i en skål, hæld kogende vand over og lad stå 2 min. Hæld vandet fra tomaterne, kom dem i isvand, fjern skindet og skær dem i store tern.
Kom olie i en gryde og lad tomater, løg, hvidløg, paprika, eddike og oregano simre uden låg 5 min, tilsæt evt. lidt vand.
Tilsæt soltørrede tomater, lad simre 5 min og smag til med salt, peber og evt. sukker.
Hæld vandet fra svampene, dup dem tørre og stil dem på en bageplade.
Fyld svampene og bag dem i ovnen ved 200 grader ca, 10 min.

Svampene kan grilles. De er gode som tilbehør til grillretter eller som en vegansk forret

Ingen kommentarer: