mandag den 23. maj 2016

Tunrand med ærter & rejer 10 pers.

  • 200 g tun i vand, drænet vægt
  • 6 blade husblas
  • 100 g mayonnaise
  • 100 g græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk ketchup
  • ½ tsk tabasco
  • 1-2 spsk sød chilisauce
  • 1½ tsk citronsaft
  • Salt & hvid peber
  • 2½ dl piskefløde

  • 2 citroner i skiver
  • 100 g ærter
  • 100 g pillede rejer
  • 6 cherrytomater i halve
  • Tynde agurkeskiver
  • Dildkviste

Tag tunen dryppe af i en sigte.
Læg husblas i blød i koldt vand 10 min.
Rør mayonnaise med yoghurt, ketchup, tabasco, chilisauce og citronsaft og smag til med salt og peber.
Pisk fløden til let skum og vend den i.
Klem vandet af husblassen, smelt den i microovn eller over vandbad og tilsæt den i en tynd stråle under omrøring.
Skil tunen i små stykker og vend den i.
Smør randformen med solsikkeolie, fordel massen i formen og bank den let mod bordpladen, så alle luftbobler er væk. Stil på køl min. 4 timer eller natten over.

Vend tunranden ud på et rundt fad, dyp. evt. formen i varmt vand, hvis den ikke vil slippe.

Skær citronskiver til, så de kan ligge rundt langs kanten, fordel ærter halvt op i hullet i midten og fordel rejer ovenpå.
Pynt med sherrytomater, agurkeskiver og dildkviste.

En forret fra mormors køkken, som igen er blevet moderne. Den smager dejligt med et stykke brød til, f.eks. urtebrød.


Tunranden gør sig godt som en del af en buffet




Ingen kommentarer: