tirsdag den 12. april 2016

Mexikansk suppe med majs 4 pers.


  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg i små tern
  • 2 gulerødder i små tern
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 70 g tomatkoncentrat
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 ds flåede tomater
  • 2 tsk spice mix ( til chili con carne )
  • 200 g majskerner fra frost
  • Salt & peber
  • ½ bdt grofthakket persille

Opvarm olien i en gryde og svits løg, gulerødder og kød, til kødet skifter farve.
Tilsæt hvidløg og svits 2 min.
Tilsæt tomatkoncentrat og svits 2 min.
Tilsæt bouillon, tomater og spice mix og lad simre under låg 25 min.
Tilsæt majskerner, kog op og smag til med salt & peber.
Drys persille over lige før servering.

Persille kan erstattes med frisk koriander, hvis man kan lide det. Koriander har en særpræget aromatisk smag og er en typisk mexikansk krydderurt.
Suppen er dejligt krydret og efterårsagtig og ganske hurtig at lave
.
Suppen kan serveres med nacho chips og evt. creme fraiche til at mildne chilien en smule, eller med urtebrød m. ærtesmør.

Suppen er fyldig nok til at kunne spises som hovedret

Ingen kommentarer: