- 25 g gær
- 2 dl håndvarmt vand
- 1 spsk flydende honning
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk olivenolie
- 150 g durumhvedemel
- 2 dl ymer
- 100 g grofthakket rucola
- 4 spsk hakkede krydderurter ( f.eks. oregano, persille, purløg, timian )
- 350-400 g hvedemel
- 100 g optøede ærter
- ½ bdt persille
- Saft fra ½ citron
- ½ tsk groft salt
- 1 knsp hvid peber
- 100 g smør
- Evt. sukker
Opløs gæren i vandet, tilsæt honning og lad hvile 15 min.
Tilsæt salt, sennep, olie, durumhvedemel og ymer og lad maskinen røre det sammen. Tilsæt rucola, krydderurter og det meste af hvedemelet. Ælt til en smidig og blød dej, tilsæt evt. mere hvedemel. Læg et viskestykke over og lad hæve et lunt sted 1 time.
Slå dejen ned, tilsæt evt. mere hvedemel og ælt dejen grundigt.
Form 4 lange brød, læg dem på bagepapir og lad efterhæve 30 min.
Rids brødene diagonalt med en skarp kniv, pensl med vand og drys med lidt durumhvedemel.
Stil brødene i ovnen ved 200 grader 12-15 min og lad køle af på en rist.
Blend ærter, persille, citronsaft, salt og peber. Tilsæt smør og blend til en homogen masse,
Smag til med salt og peber og evt. sukker.
Rul smørret ind i film eller bagepapir og læg rullen på køl til den er hård. Skæres i skiver inden servering.
Blend ærter, persille, citronsaft, salt og peber. Tilsæt smør og blend til en homogen masse,
Smag til med salt og peber og evt. sukker.
Rul smørret ind i film eller bagepapir og læg rullen på køl til den er hård. Skæres i skiver inden servering.
Brødet smager dejligt til grillmad eller til en suppe, f.eks. mexikansk suppe m. majs.
Egnet til buffet
Egnet til buffet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar