torsdag den 28. april 2016

Citronkylling a la Italien 4 pers.

  • 2 usprøjtede citroner
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • Peber
  • 6-8 kyllingeoverlår uden rygben
  • 4 rosmarinkviste
  • 2 løg
  • 75 g smør



Riv 1 citron og pres ½ citron. Skær de resterende 1½ citron i tykke skiver.
Pisk en marinade af olie, citronskal, citronsaft, hvidløg, salt og peber og smag den til.
Vend kylling og rosmarin i marinaden og stil på køl 20 min.
Skær løgene i tynde både, læg dem og citronskiverne i et ildfast fad og fordel kyllingen ovenpå.
Dryp kyllingen med marinaden og fordel smørret i klatter.
Stil fadet i ovnen ved 200 grader ca. 40 min.

Evt. kan der laves en sovs på skyen, men den smager også dejligt som den er.

Retten er italiensk inspireret og smager skønt af sol og sommer. Den kan serveres med nye kartofler eller pastasalat

Ingen kommentarer: