torsdag den 7. maj 2015

Vafler med rørt is & chokoladesovs 6 pers.

  • 8 dl halvt optøet vaniljeis
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk Bailey´s

  • 10 hasselnødder
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • ½ dl piskefløde
  • 25 g smeltet smør

  • 1½ dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • 100 g grofthakket mørk chokolade
Rør isen med piskefløde og Bailey’s og stil den på frys 45 min, rør i den undervejs.

Rist nødderne på en tør pande og hak dem fint. Bland mel med nødder, bagepulver, vanilje og salt.
Pisk æg med mælk og fløde, rør det i melblandingen og vend smørret i.
Varm vaffeljernet grundigt op og bag vaflerne. Læg dem på en rist efterhånden, så de ikke bliver bløde.

Bring fløde og sukker i kog i en lille gryde under omrøring. Tag gryden fra varmen, kom chokoladen i og lad den smelte under omrøring.


En dejlig familiedessert eller prøv at servere vaflerne til søndagskaffen. Det vil afgjort gøre lykke


Ingen kommentarer: