- 8 dl halvt optøet vaniljeis
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk Bailey´s
- 10 hasselnødder
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 1 æg
- 1 dl mælk
- ½ dl piskefløde
- 25 g smeltet smør
- 1½ dl piskefløde
- 1 spsk sukker
- 100 g grofthakket mørk chokolade
Rør
isen med piskefløde og Bailey’s og stil den på frys 45 min, rør
i den undervejs.
Rist
nødderne på en tør pande og hak dem fint. Bland mel med nødder,
bagepulver, vanilje og salt.
Pisk
æg med mælk og fløde, rør det i melblandingen og vend smørret i.
Varm
vaffeljernet grundigt op og bag vaflerne. Læg dem på en rist
efterhånden, så de ikke bliver bløde.
Bring
fløde og sukker i kog i en lille gryde under omrøring. Tag gryden
fra varmen, kom chokoladen i og lad den smelte under omrøring.
En dejlig familiedessert eller prøv at servere vaflerne til søndagskaffen. Det vil afgjort gøre lykke
Ingen kommentarer:
Send en kommentar