onsdag den 6. maj 2015

Stegte sild i eddike m. rødløg 10 stk.

  • 5 sildefileter
  • 2 spsk rugmel
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Rapsolie til stegning

  • 2½ dl eddike
  • ½ dl vand
  • 1 dl sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sorte peberkorn
  • 6 kryddernelliker
  • 3 laurbærblade

  • 2 rødløg i tynde skiver


Klip finnerne af sildene og del dem på langs.
Bland rugmel med salt og peber og vend sildene heri.
Opvarm olie på en stor pande og steg sildene 2-3 min på hver side, tilsæt evt. mere olie.

Bring eddike, vand, sukker, salt, peberkorn, nelliker og laurbærblade i kog i en lille gryde og lad koge 5 min.

Læg sild og løg skiftevis i et fad med høje sider, afslut med løg.
Lad trække på køl min. 2 dage inden servering.

Sildene kan holde sig på køl i lufttæt beholder op til 3 uger.


En af mine yndlingsopskrifter til et hvilket som helst frokostbord


Ingen kommentarer: