- 5 sildefileter
- 2 spsk rugmel
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- Rapsolie til stegning
- 2½ dl eddike
- ½ dl vand
- 1 dl sukker
- ½ tsk salt
- 1 spsk sorte peberkorn
- 6 kryddernelliker
- 3 laurbærblade
- 2 rødløg i tynde skiver
Klip
finnerne af sildene og del dem på langs.
Bland
rugmel med salt og peber og vend sildene heri.
Opvarm
olie på en stor pande og steg sildene 2-3 min på hver side, tilsæt
evt. mere olie.
Bring
eddike, vand, sukker, salt, peberkorn, nelliker og laurbærblade i
kog i en lille gryde og lad koge 5 min.
Læg
sild og løg skiftevis i et fad med høje sider, afslut med løg.
Lad
trække på køl min. 2 dage inden servering.
Sildene kan holde sig på køl i lufttæt beholder op til 3 uger.
Sildene kan holde sig på køl i lufttæt beholder op til 3 uger.
En af mine yndlingsopskrifter til et hvilket som helst frokostbord
Ingen kommentarer:
Send en kommentar