- 200 g rabarber i 1 cm's skiver
- 100 g sukker
- Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
- 1 spsk appelsinsaft
- 4 sildefileter
- 2 tsk dijonsennep
- 2 spsk hvedemel
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- Rapsolie & smør til stegning
- Groft salt
- 4 skiver rugbrød
- 35 g smør
Bring rabarber, sukker, appelsinskal og appelsinsaft i kog i en lille gryde og lad simre under låg 10 min. Lad køle helt af.
Klip finnerne af sildene, smør dem med sennep på kødsiden og luk dem sammen.
Bland mel med salt og peber og vend sildene heri.
Opvarm olie på en pande, kom en klat smør i og steg sildene 2-3 min på hver side.
Tag dem af og drys med lidt groft salt.
Skær skorpen af brødet og del hver skive i 2 trekanter.
Lad smørret blive gyldent på en pande, skru ned og steg brødet ca. 10 min, vend det af og til.
Lad brødet dryppe af på fedtsugende papir.
Forår er lig med nye skønne rabarber. Sammen med sild og ristet rugbrød bliver de til en himmerigsmundfuld
Ingen kommentarer:
Send en kommentar