- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- 350 g tørrede abrikoser i tern
- 3 dl cointreau
- 3 dl kogende vand
- Korn fra 1 vaniljestang
- Saft fra 1 citron
- 2½ dl piskefløde
- 50 g tørrede kokosflager
Pisk
æggehviderne meget stive.
Pisk
3 spsk af sukkeret i æggehviderne, til sukkeret ikke knaser mere.
Vend resten af sukkeret i.
Tegn
en cirkel på bagepapir, ca. 22 cm i diameter og smør dejen ud
herpå.
Stil bunden i ovnen ved 120 grader 1½ time, eller til den er helt
gennembagt. Lad køle helt af, gerne til næste dag.
Læg
abrikoserne i blød i cointreau, hæld vandet over og lad stå 30
min.
Tag
3 spsk abrikostern fra. Kom resten incl. væske i en gryde og blend det
med en stavblender.
Tilsæt vaniljekorn, den tomme vaniljestang og citronsaft, bring det i kog og lad simre uden låg 10 min til en koncentreret kompot, tilsæt evt. vand undervejs.Lad køle af og fjern vaniljestangen.
Tilsæt vaniljekorn, den tomme vaniljestang og citronsaft, bring det i kog og lad simre uden låg 10 min til en koncentreret kompot, tilsæt evt. vand undervejs.Lad køle af og fjern vaniljestangen.
Rør
kompotten igennem og vend abrikosternene i, tilsæt evt. mere cointreau.
Pisk
fløden til skum og fordel den over bunden, fordel
kompotten ovenpå og drys med kokosflager.
Desserten egner sig godt til en dessertbuffet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar