onsdag den 6. maj 2015

Rabarbertærte m. smuldredej 8 skiver

  • 75 g koldt smør
  • 75 g rørsukker
  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker

  • 125 g blødt smør
  • 160 g sukker
  • 2 æg
  • 50 g finthakkede mandler
  • 160 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 4 spsk creme fraiche 18%

  • 250 g rabarber i 3 cm's skiver
  • 50 g sukker
  • 1 spsk hvedemel


Skær smørret i små stykker, bland det med sukker, mel og vanilje og saml det hurtigt til en smuldredej, det må ikke æltes.

Pisk smør grundigt med sukker. Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.
Bland mandler med mel, bagepulver og salt og vend det i.
Vend creme fraiche i og fordel dejen i en smurt tærteform.

Fordel rabarberne over dejen.
Bland sukker med mel og drys det over rabarberne.

Fordel smuldredejen ud over i klatter.
Stil  tærten i ovnen ved 180 grader ca. 40 min og lad køle af til stuetemperatur.

Tærten serveres med creme fraiche eller flødeskum.



En dejlig mormordessert med skønne minder fra barndommen

Ingen kommentarer: