- 75 g koldt smør
- 75 g rørsukker
- 100 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 g blødt smør
- 160 g sukker
- 2 æg
- 50 g finthakkede mandler
- 160 g hvedemel
- 1 spsk bagepulver
- 1 nip salt
- 4 spsk creme fraiche 18%
- 250 g rabarber i 3 cm's skiver
- 50 g sukker
- 1 spsk hvedemel
Skær
smørret i små stykker, bland det med sukker, mel og vanilje og saml
det hurtigt til en smuldredej, det må ikke æltes.
Pisk
smør grundigt med sukker. Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk grundigt
mellem hvert æg.
Bland
mandler med mel, bagepulver og salt og vend det i.
Vend
creme fraiche i og fordel dejen i en smurt tærteform.
Fordel rabarberne over dejen.
Bland
sukker med mel og drys det over rabarberne.
Fordel smuldredejen ud over i klatter.
Stil tærten i ovnen ved 180 grader ca. 40 min og lad køle af til stuetemperatur.
Tærten serveres med creme fraiche eller flødeskum.
Stil tærten i ovnen ved 180 grader ca. 40 min og lad køle af til stuetemperatur.
Tærten serveres med creme fraiche eller flødeskum.
En dejlig mormordessert med skønne minder fra barndommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar