mandag den 20. april 2015

Hvidkålssalat med appelsin, abrikos & græskarkerner 4 pers.

  • 200 g fintsnittet hvidkål
  • 1 appelsin i grove tern
  • 1 rødt æble i fine tern
  • ½ bundt hakket persille
  • 30 g tørrede abrikoser i tern

  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk appelsinsaft
  • 1 nip stødt spidskommen
  • Salt & peber

  • 50 g græskarkerner
  • 1 spsk honning

Bland kål med appelsin, æble, persille og abrikostern.

Pisk en dressing af sennep, honning, olie, appelsinsaft og spidskommen. Smag til med salt og peber og evt. mere honning og vend dressingen i salaten.

Rist kernerne på en tør pande til de 'popper'. Kom honning på, vend det sammen og rist videre 1 min. Spred kernerne ud på bagepapir, lad køle af og skil dem ad.
Drys kernerne over salaten lige inden servering.

En dejlig og farverig salat serveret som tilbehør til en kødret, eller som en frokostret.

Ingen kommentarer: