- 1 dåse kokosmælk
- 1½-2 spsk sambal oelek
- 3 spsk sød chilisauce
- 2 spsk fishsauce
- 1 æg
- 1 spsk rørsukker
- 1 spsk hvedemel
- Salt & peber
- 1 bundt grofthakket basilikum
- 4 forårsløg i tynde skiver, brug også toppen
- 1 bundt grønne asparges i 2 cm´s skiver
- 6-8 laksestykker uden skind, gerne fra frost
- Basmati-ris
- 1 nip safrantråde
- 4 spsk kokosmel
- ½ bundt grofthakket basilikum
Pisk kokosmælk med sambal oelek, chilisauce, fishsauce, æg, sukker og hvedemel og smag til med salt & peber.
Vend basilikum, forårsløg og asparges i og hæld halvdelen af massen i et smurt ildfast fad.
Placér laksestykkerne ovenpå, dæk med resten af massen og stil fadet i ovnen ved 200 grader ca. 25 min.
Kog risen efter anvisningen på pakken, lad safranen koge med.
Rist kokosmelet på en tør pande, til det er gyldent og bland det i den færdigkogte ris.
Vend basilikum i lige før servering.
Skøn gæsteret. Laksen kan gøres klar og stå på køl. Den skal så bare i ovnen og bages, mens risen koges. Jeg serverer gerne fennikelsalat med blomkål, æbler & radiser til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar