lørdag den 11. april 2015

Laks i kokossauce med kokos-safranris 4 pers.

  • 1 dåse kokosmælk 
  • 1½-2 spsk sambal oelek
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk fishsauce 
  • 1 æg 
  • 1 spsk rørsukker 
  • 1 spsk hvedemel 
  • Salt & peber
  • 1 bundt grofthakket basilikum 
  • 4 forårsløg i tynde skiver, brug også toppen
  • 1 bundt grønne asparges i 2 cm´s skiver 
  • 6-8 laksestykker uden skind, gerne fra frost

  • Basmati-ris 
  • 1 nip safrantråde 
  • 4 spsk kokosmel 
  • ½ bundt grofthakket basilikum 

Pisk kokosmælk med sambal oelek, chilisauce, fishsauce, æg, sukker og hvedemel og smag til med salt & peber.
Vend basilikum, forårsløg og asparges i og hæld halvdelen af massen i et smurt ildfast fad.
Placér laksestykkerne ovenpå, dæk med resten af massen og stil fadet i ovnen ved 200 grader ca. 25 min.

Kog risen efter anvisningen på pakken, lad safranen koge med.
Rist kokosmelet på en tør pande, til det er gyldent og bland det i den færdigkogte ris.
Vend basilikum i lige før servering.


Skøn gæsteret. Laksen kan gøres klar og stå på køl. Den skal så bare i ovnen og bages, mens risen koges. Jeg serverer gerne fennikelsalat med blomkål, æbler & radiser til.

Ingen kommentarer: