lørdag den 11. april 2015

Italiensk ærtesuppe 4 pers.


  • 30 g smør 
  • 4-5 grofthakkede skalotteløg 
  • 1 fed hakket hvidløg 
  • 7 dl grønsagsbouillon 
  • 500 g fine ærter 
  • 1 bdt grofthakket persille 
  • ½ dl piskefløde 
  • Salt & peber 

  • Persillepesto og finthakket persille til pynt

Smelt smørret i en gryde og sautér løgene 4-5 min under omrøring til de er klare.
Tilsæt hvidløg og sautér 1 min under omrøring.
Tilsæt grønsagsbouillon, ærter og persille og lad simre under låg 10 min.
Blend suppen med en stavblender, tilsæt evt. mere bouillon til en passende konsistens.
Tilsæt fløde og smag til med salt & peber.
Varm suppen igennnem og fordel den i 4 portionsskåle.

Hæld pesto på i cirkler og drys med persille

En af mine favorit-vegetariske supper. Den er mild og lidt sød og meget farverig. Hos os er den altid forretten nytårsaften, serveret med urtebrød og champagne


Suppen er velegnet til natmad eller på en buffet, hvis man kan holde den varm

Ingen kommentarer: