mandag den 13. april 2015

Citronfromage 4-6 pers.

  • 5 blade husblas
  • 4 past. æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 spsk revet skal fra usprøjtet citron
  • 2 dl saft fra citron
  • 3 past. æggehvider
  • 4 dl piskefløde

  • Flødeskum, hindbær, citronmelisse

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
Pisk æggeblommer grundigt med sukker, tilsæt citronskal og det halve af citronsaften.
Klem vandet af husblassen, smelt den i microovn eller over vandbad og rør resten af citronsaften i.
Tilsæt husblassen til æggemassen i en tynd stråle under konstant piskning.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk fløden til skum og tag ¼ fra til pynt.
Vend forsigtigt æggehviderne i æggemassen, vend derefter flødeskummet forsigtigt i.
Kom fromagen i en glasskål og stil på køl 2-3 timer eller natten over.

Pynt med flødeskum, hindbær og citronmelisse lige inden servering.

Klassisk mormordessert, som vi aldrig bliver trætte af.

Desserten er velegnet til en dessertbuffet, måske endda anrettet i portionsglas

Ingen kommentarer: