- 5 blade husblas
- 4 past. æggeblommer
- 100 g sukker
- 1 spsk revet skal fra usprøjtet citron
- 2 dl saft fra citron
- 3 past. æggehvider
- 4 dl piskefløde
- Flødeskum, hindbær, citronmelisse
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
Pisk æggeblommer grundigt med sukker, tilsæt citronskal og det halve af citronsaften.
Klem vandet af husblassen, smelt den i microovn eller over vandbad og rør resten af citronsaften i.
Tilsæt husblassen til æggemassen i en tynd stråle under konstant piskning.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk fløden til skum og tag ¼ fra til pynt.
Vend forsigtigt æggehviderne i æggemassen, vend derefter flødeskummet forsigtigt i.
Kom fromagen i en glasskål og stil på køl 2-3 timer eller natten over.
Pynt med flødeskum, hindbær og citronmelisse lige inden servering.
Klassisk mormordessert, som vi aldrig bliver trætte af.
Vend forsigtigt æggehviderne i æggemassen, vend derefter flødeskummet forsigtigt i.
Kom fromagen i en glasskål og stil på køl 2-3 timer eller natten over.
Pynt med flødeskum, hindbær og citronmelisse lige inden servering.
Klassisk mormordessert, som vi aldrig bliver trætte af.
Desserten er velegnet til en dessertbuffet, måske endda anrettet i portionsglas
Ingen kommentarer:
Send en kommentar