torsdag den 16. april 2015

Is med appelsin & chokolade samt nøddekræs 4-6 pers.

  • 3 past. æggeblommer
  • 120 g flormelis
  • Fintrevet skal fra 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk grand marnier eller contreau
  • 5 dl piskefløde
  • 50 g knuste makroner
  • 75 g hakket mørk chokolade

  • 50 g finthakkede saltede peanuts
  • 50 g finthakkede hasselnødder
  • 100 g sukker
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 50 g smeltet smør
  • Hakkede hasselnødder til pynt


Pisk æggeblommerne grundigt med flormelis og vend appelsinskal og grand marnier i.
Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt i.
Vend makronerne og chokoladen i, kom iscremen i en form og stil den på frys 4-6 timer.

Bland peanuts med hasselnødder, sukker og salt.
Rør ægget i og vend smørret i.
Sæt dejen i toppe fordelt på 2 bageplader og stil pladerne i ovnen ved 180 grader 8-9 min.

Kugl isen op i portionsskåle, drys med nødder og servér nøddekræs til.

En smuk og delikat dessert, som er dejlig enkel at lave

Ingen kommentarer: