onsdag den 15. april 2015

Laksepandekager 8 pers.


  • 2½ dl  hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 3½ dl mælk
  • 2 æg
  • 30 g smeltet smør
  • 1 potte grofthakket dild
  • Rapsolie til stegning

  • ½ finthakket rødløg
  • 200 g flødeost m. krydderurter
  • Saft fra ½ citron
  • ½ tsk salt
  • Hvid peber

  • ½ potte dild
  • 200 g røgede lakserester

  • Rejer, citron, avokado, dild og hvad du ellers har lyst til at pynte med


Kom mel, bagepulver, salt, mælk og æg i en foodprocessor, tilsæt smørret og kør det til en dej. Vend dilden i.
Opvarm lidt olie på en pande, fordel et tyndt lag dej og bag pandekagen gylden på begge sider. Tag den af, bag resten af pandekagerne og lad dem køle helt af.

Rør løget med flødeost og citronsaft, smag til med salt og peber.

Læg pandekagerne enkeltvis på et bord, smør dem med osteblandingen og fordel dild ovenpå. Fordel laks på halvdelen af hver pandekage.
Rul pandekagerne, så den del med laksen kommer inderst.  Rul dem stramt ind i film og læg dem på køl 2 timer. Læg dem evt. i fryseren 20 min, så er de nemmere at skære.

Skær pandekagerne i skrå skiver med en skarp kniv. Anret skiverne på et fad og pynt med rejer, citron, avokado, dild osv.

Laksepandekagerne kan laves dagen før og opbevares på køl, indtil de skal skæres ud.

Spises som forret eller som en frokostret. Pandekagerne passer også godt på en buffet





Ingen kommentarer: