- 2½ dl hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 3½ dl mælk
- 2 æg
- 30 g smeltet smør
- 1 potte grofthakket dild
- Rapsolie til stegning
- ½ finthakket rødløg
- 200 g flødeost m. krydderurter
- Saft fra ½ citron
- ½ tsk salt
- Hvid peber
- ½ potte dild
- 200 g røgede lakserester
- Rejer, citron, avokado, dild og hvad du ellers har lyst til at pynte med
Kom
mel, bagepulver, salt, mælk og æg i en foodprocessor, tilsæt
smørret og kør det til en dej. Vend dilden i.
Opvarm
lidt olie på en pande, fordel et tyndt lag dej og bag pandekagen
gylden på begge sider. Tag den af, bag resten af pandekagerne og lad
dem køle helt af.
Rør løget med flødeost og citronsaft, smag til med salt og peber.
Læg
pandekagerne enkeltvis på et bord, smør dem med osteblandingen og
fordel dild ovenpå. Fordel
laks på halvdelen af hver pandekage.
Rul
pandekagerne, så den del med laksen kommer inderst. Rul dem stramt ind i film og læg dem på køl 2 timer. Læg
dem evt. i fryseren 20 min, så er de nemmere at skære.
Skær pandekagerne i skrå skiver med en skarp kniv. Anret skiverne
på et fad og pynt med rejer, citron, avokado, dild osv.
Laksepandekagerne
kan laves dagen før og opbevares på køl, indtil de skal skæres ud.
Spises
som forret eller som en frokostret. Pandekagerne passer også godt på
en buffet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar