- 750 g lyssej i mindre stykker
- 5 æg
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 250 g fersk laks i mindre stykker
- 1 æg
- Lidt groft salt
- 175 g broccolibuketter
- 2 dl creme fraiche 18%
- 1 spsk citronsaft
- 1 bdt hakket dild
- Salt & hvid peber
Blend lyssej med æg og tilsæt fløden lidt efter lidt. Tilsæt salt og peber og blend til en ensartet masse.
Blend laksen med ægget og lidt salt.
Blancher broccolien i letsaltet vand 2 min, dræn den, afkøl i isvand og lad dryppe godt af.
Fordel halvdelen af lyssejfarsen i en franskbrødsform foret med bagepapir.
Stik broccolibuketterne i farsen, fordel laksefarsen ovenpå, dernæst resten af lyssejfarsen.
Læg bagepapir over og luk tæt til.
Stil formen i ovnen ved 175 grader 75 min.
Bland creme fraiche med citronsaft og dild og smag til med salt og peber.
Server terrinen kold sammen med krydderurtedressingen som en portionsanrettet forret eller som en frokostret.
Terrinen gør sig også godt på en buffet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar