- 100 g groftrevet marcipan
- 2 dl havregryn
- 1 spsk valnøddeolie
- 500 g skrællede madæbler i store tern
- 100 g solbærsyltetøj
- 2½ dl piskefløde
- Korn fra ½ stang vanilje
- 1 spsk flormelis
- 1½ dl skyr
- Revet skal fra ½ usprøjtet lime
Ælt marcipan med havregryn og valnøddeolie til en løs dej.
Fordel æblerne i et smurt ildfast fad eller 4 smurte portionsforme, dryp med solbærsyltetøj og smuldr dejen over.
Stil fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min, til overfladen er gyldenbrun og æblerne bobler i kanten.
Pisk fløden til skum, vend vaniljekorn, flormelis, skyr og limeskal i og smag til.
Desserten spises lun med en klat skyrcreme til. Den egner sig især godt til en kold efterårsdag.
Børnene kan sagtens være med, desserten er ganske enkel at lave
Ingen kommentarer:
Send en kommentar