mandag den 12. august 2019

Jordskokkepizza 3-4 pers.


Man kan med god samvittighed købe en pizzadej og selv lave fyldet. Eller man kan lave en dej af 1½ dl håndvarmt vand, 30 g gær, 250 g hvedemel, 60 g grahamsmel og 2 spsk hørfrø. Ælt dejen grundigt og lad hæve 45 min.
  • 2 spsk olivenolie
  • 350 g jordskokker i små tern
  • 1 løg i tern
  • 1 stor porre i tynde skiver
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 140 g tomatpasta
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 pizzadej
  • 100 g revet ost

Opvarm olien og sautér grøntsagerne, til de er faldet sammen.
Tilsæt bouillon, tomatpasta, oregano, salt og peber og lad simre under låg 15 min.
Smag til med salt og peber.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir til en cirkel på ca. 25 cm i diameter.
Fordel fyldet på bunden og drys osten over.
Stil pizzaen i ovnen ved 200 grader ca. 30 min.

Dejlig vegetarisk pizza, som kan laves i en håndevending. Børnene kan snildt lave den sammen med en voksen.
Jordskokker er i sæson fra august og er en grøntsag, som mange flere bør stifte bekendtskab med. Den er sprød og lækker i en god salat

Ingen kommentarer: